Joulu ja Italia herkullisessa paketissa


Hyvää asiakaspalvelua on myös se, että kokonaisuus on suunniteltu huolella, rakennettu taitavasti ja toteutus on laadukas kokonaiselämys. 

Voin sanoa rakastavani joulua ja italialaista ruokaa. Varmasti moni muukin jakaa nämä tunteet. Hyviä uutisia: Nämä kaksi perfectoa on nyt tuotteistettu loistavaksi kokonaisratkaisuksi Klaus K:n joulun ajan Tempo di Natale-ravintolassa. Huh huh, kuinka hyvä tämä joulun ja italian makuinen menu olikaan! En voi muuta kuin suositella lämpimästi. 

HUOM! Tämä Klaus K:n jouluravintola (raput ylös, respan ohi) on avoinna ryhmille (min. 30 hlöä) 1.11.-22.12. ja 
kaikille 3.-20.12. Lounas ma-pe 11.30-15.30 (58€) ja teemanmukainen brunssi la-su klo 12-15 (42€). 


Tässä katsaus näihin suussasulaviin, jouluisiin elämyksiin, jossa yhdistyvät maalaismainen, mutta silti moderni italialainen keittiö.




Antipasti (Buffet) 



Antipastipöytä oli suosikkini (no, jälkkärit myös)!   

Italialaiset, laadukkaat leikkeleet maistuvat aina. 
Affettati misti: Prosciutto stagionato, finocchiona e ventricina eli
 Ilmakuivattua kinkkua, Fenkolisalamia ja Ventricina -salamia.
Vieressä Vitello tonnato eli vasikanpaistia ja tonnikalakastiketta. 


Lohipastrami oli täydellistä! Sushin ystävät rakastuvat tähän marinoidun fenkolin kanssa tarjoiltuun suussasulavaan kalaherkkuun. Pecorinolla maustettu peruna-sipulimunakas oli pehmeä ja hyvä rakenteeltaan. Kuvassa etualalla olevat
 toscanalainen kananmaksapatee ja latva-artisokkapesto olivat ihania aveceja minkä tahansa kyytipojiksi.


 <3 Adore le insalate <3


Insalata russa eli
Italialaista vihannessalaattia 


Macedonia di melone e noci tostate
Melonisalaattia ja paahdettuja pähkinöitä 


Melanzane al forno pomodorini caramellati e formaggio di capra
Paahdettua munakoisoa, karamellisoitua tomaattia ja vuohenjuustoa 


Zuppa di aragosta e crostini al basilico
Hummerikeittoa ja basilikakrutonkeja. Itse en ehtinyt maistella (kun santsasin antipastipöydästä), mutta seuralaiset kehuivat tätä keittoa kilvan! 


Secondi piatti 


Merluzzo cotto in burro al timo con riso nerone e frutti di mare
Timjamivoissa haudutettua turskaa, Nerone-risottoa ja marinoituja äyriäisiä. Perfecto. 


Salsiccia fresca piccante e lenticchie
Mausteista tuoremakkaraa ja muhennettuja linssejä. Makkara on pikemmin tulista, joten säästä vaikka viimeiseksi, ettei jyrää muita makuja alleen. 


Chef: Filip Forsberg @Klaus K Tempo di Natale


Porchetta con purea di patate e aglio
Paahdettua possua ja valkosipuli-perunapyrettä. Tämä possu oli ehkä parasta joulupossua, mitä olen koskaan syönyt!


Makkarat rullalla

Dolci (Buffet) 




Strudel con crema inglese al vin santo
Omenastruudelia ja Vin Santolla maustettua vaniljakastiketta 


Tiramisu’ con banana caramellata
Klassinen Tiramisu ja karamellisoitua banaania. Elämäni ensimmäinen Tiramisu banaanilla. No hyväähän sekin oli. 


Torta al cioccolato fondente
Täyteläistä suklaakakkua! En meinannut kestää. Suklaakakku kuin unelma! 


Formaggi misti italiani e composta di albicocche
Italialaisia juustoja ja aprikoosihilloketta.  


Budino di riso con scorza di limone composta di ciliege
Sitruunankuorella maustettua riisivanukasta ja kirsikkakompottia . Söin tätäkin ja tietysti tykkäsin.




Oikea viini kruunaa menun 

Viinitien asiantuntija Tommy Luhtala esitteli ja maistatutti menuun sopivia viinejä. Viinitiellä on myös pysyvä Alkon valikoima, kannattaa tutustua Viinitien sivuilta.



Ihan oikeasti, söin niin paljon näitä ihania italian ja joulun makuja, että kotona piti heittää jopa paita pois päältä. Sekin puristi. No ei siitä sen enempää. Buffa on buffa; all you can eat-tyyppisesti, hah haa. Tässä joulubuffassa kyllä riittää laadukasta makuelämystä kaikille ruokavalioille.  

Varatkaahan pöytä ja menkäähän nauttimaan. Ette tule pettymään! 


Baci e abbracci! Suukkoja ja haleja!
Niina

Share this:

, , , , , , ,

CONVERSATION

2 comments:

Powered by Blogger.